Förbjud hundägaren eller hundrasen?

Klistrar in från det jag skrev först på bilddagboken:

Förbud mot hundägare eller hundras?
Sitter å kollar lite videon på youtube å hamnar på en då det är en hund som blir pepparsprayad och sedan skjuten med jag vet inte hur många skott.
Sen är det en politiker som tycker att rasen ska förbjudas. Det dom inte tänker på är förbud på amstaff och pitbull kommer göra en annan ras populär. Dogo argentino? Cane corso? Dogo canario? Dobermann? Rottweiler.Finns nog många fler raser men några exempel.
Sätt krav på uppfödarna till raserna och ägarna till hunden. Gå kurser med hunden, vem som helst kan inte få köpa hunden och uppfödarna både blandras och renrasiga ser till vem dom säljer till. Nu springer det runt folk som knappt kan gå med hunden som tycker det är status med en amstaff/pitbullblandras som skäller gör utfall mot andra hundar. Eller även mot människor ! Se till att DOM personerna får gå kurser, vill dom inte förbjud dom att ha rasen eller hundar överhuvetaget. Så länge dessa hundar och även andra kommer i fel händer kommer detta ske. Rasen spelar ingen roll, för även schäfern har varit i liknande situation. Men utnyttjades inte på samma sätt.
Den stora frågan är hur man ska få allt detta å funka, men det kan det, bara man jobbar tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0